Rólunk

A Zempléni Serketánc Tábor 2009 óta a csángó táncházasok és barátaik legnívósabb szakmai és közösségi eseménye. Nagy-Bozsoky Ildi és Ambrus Kristóf tanyája családosoknak, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt gazdag összművészeti programot kínál a Sárospatak melletti szőlődombon.

Július elején az Ambrozsoky Tanya gyümölcsfáinak árnyéka megtelik sátrakkal. A levegőt megtölti az üstben fortyogó házi csorba illatának, a gyerekzsivajnak és különböző hangszereken tanulók egyre bátrabb próbálkozásainak édes keveréke.
Esténként a jurta mare szalmabálákkal magasított színpadán a legjobb adatközlő mesterek és táncházi muzsikusok viszik a prímet. A talpalávaló szüneteiben legendás jazz- és fúziós zenészek játszanak és a gyerekekből helyben szerveződött színház is fellép. 

Ha esik, együtt dagasztjuk a sarat, ha hőség van, irány a Bodrog, vagy a strand. 

Egy hetes dimenzióváltás ez. Kikapcsolódás a városból. Bekapcsolódás a természethez közel élők – csángók és sárospatakiak – organikus életébe. Családias csángós woodstock nyitómisével és reggeli tai-chi / jóga órával. ...mert boldogok a sajtkészítők... 


És ne feledd: ez egy családi rendezvény, belépés csak regisztráltaknak! ;)Itt látható a 2014-es táborról Oldboy összefoglalója: https://youtu.be/F2rzocdW7Dk
Még egy rövidebb filmecske kaposvári barátainktól: https://youtu.be/zCP1Zh_IzzU
Comments